Saturday, June 28, 2008

School Revisited

Maaf la sbab dah lama tak update (macam la orang kisah), macam tak ade idea nak post ape.

okey, hari ini ade Carnival kat sekolah, so aku datang la, tak rmai pun member lelaki yang datang, so aku pun takde geng. nasib baik Mimie ingatkan aku pasal Carnival ni! Trimas!



first picture, bdak-bdak participate dalam peraduan mewarna, nak sangat masuk tapi cikgu tak kasi, sadey sadey...



cikgu yang in-charge of this peraduan, Pn, Noresah, cikgu BI.



memandangkan aku takde geng, so aku lepak la kat gerai Yap, yang sebelah die tu adik die. memang rajin!! nama die aku tak tanya plak, HAHA



dan datanglah rombongan Mak Peah.
So, Intro: from left, yang pendek tu (sori), Izzati, blakang die, Shira, Atul, tak knal, Mira kot, Akak Shira(agaknya), tak knal, dan Mimie.



so aku pun sibuk join, yang lain plak sibuk tunjuk jari-jemari memasing.
Heh



inilah die "Gerai I Love You", tak tipu, ni memang nama sebenar gerai ni! aku rase aku overdress la, tak gune betul!!tapi, macam ramai plak Female Customer bile aku datang........
kepada Atul, gambat tak lawa, kata je member of the Photography club!!



Inilah guru kelas aku mase aku form 5 dulu (macam la dah lama sangat), En Ismail yang mengajar BM, cikgu yang aku paling respek giler, sbab die garang gak. klau die baca blog aku mesti die marah dan cakap "camne ko karangkan ayat ko ni?!"
HAHA



time ni aku dah nak balik, (mak aku tengah mengamuk aku balik lambat) so amik la gambar untuk kenangan.
Intro, from left, Shahir, Apeng yang dah lepas PLKN, tak berubah pun, iklan PLKN tu tipu la!, Mai, bekas Penolong aku mase Form 2, Shasha AKA Ah Long/Bendahari yang suke kutip duit kelas setiap minggu, dan Ajila.



Last picture, ni kene spesel skit!!
Ajila, bekas penolong aku mase form 4 dan 5, terima kasih kerana perkhidmatan anda menolong aku!!
tu sajelah, tak banyak gambar, geram betul, tak cukup mase nak explore!! MAAF!!

-------------------------------------------------------------------------------------

okey, second post, ingatkan nak post ni minggu lpas, tapi macam tak bermakna plak. Ini kat Sekolah Rendah Islam/Sekolah Menengah Islam ABIM Seremban (SRI/SMI ABIM), tapi aku panggil saje SRI.



Blok first skali sekolah ni, gambar ni diambil dari blok 2.



dan inilah tempat kitorang meraikan tamatnya UPSR, kitorang nyanyi lagu
"We Will, We Will Rock You!!" sambil melompat-lompat, sehingga Pengetua sendiri datang dan marah kitorang! memang best time tu



dan inilah kelas aku mase Darjah 6 dulu, klas terakhir sekali!! aku dari Darjah 1 sampailah Darjah 6, asyik klas last aje!! klas kitorang telah diberi nama "6 Jahanam"
sbab masalah disiplin kitorang. bilik tadi tu, blakang klas aku aje.



meja adik aku, bersepah giler!! lupe bagitau, klas Darjah 6 lama aku, digunakan oleh adik aku yang tahun ni Darjah 6 gak. tahun ni, klas ni klas first



tempat melepak aku mase time rehat. dulu takde pagar semua ni



tangga favourite aku, tempat aku slalu melompat, dan tempat cikgu mendenda klas kitorang yang tak siap kerje umah.



klas lama akak aku mase die Form 3, ingat tak Kak?



klas lama Darjah 1 aku, dan tempat aku jumpe dengan Idham, bdak Holland, betul tak tipu!! dan tempat ni jugak adik aku yang Darjah 1 blaja, kebetulan?

tak banyak gambar sekolah lama aku, geram betul!! sekali lagi, MAAF!!!



gambar last.
Hope You Guys Enjoy It!!
LOLZ

3 comments:

Encik Ahmad Taufiq's first child said...

laa, bkn xleh pg skolah ko blk lps amek mama.

pastu, aku baru tau klas ko djh 6 = klas Azzad djh 6, dan klas ko djh 1 = kas Athif djh 1.

hoh kebetulan.

wani ezryl * said...

ahaha apsal photo girls tu ko mesti ada (xkenal) (kot) (agaknya) HAHAHA

lolx tol2 iklan plkn tipu semata2! mn ada orang rock gile camtu balik plkn tibe2 muka suci je. tipu2! :b

wohh cikgu BM ko garang ek. sebbaik cikgu BM kite baik hehe

wah skolah skang da upgrade meja ek. kita2 dlu kan pakai meja kayu je xD

tangonovember said...

betul! iklan PLKN memang menipu!!
kepada orang yang buat iklan tum aku respek ko!! HAHA

saje je letak (tak knal), (kot), and (agaknya).