Tuesday, September 30, 2008

Raya yang tidak rasa macam suasana raya 2

well actually, time ni tengah Puasa lagi, malas nak letak tajuk lain...

last day Puasa dengan semua Sedara



tu je!

Monday, September 29, 2008

Raya yang tidak rasa macam suasana raya

kenapa? sbab cuti raya aku sekejap aje.....

tahun ni tak meriah seperti dulu, walaupun banyak sedara yang ade tahun ni.



well, anyway, mercun is a must during Raya, tapi stock mercun tahun ni tak memberangsangkan (ayat power!) yang ade, mercun bola, mercun naga
(mercun ni menyebabkan baju aku terbakar), tu je lah!!! boring siot!!

Friday, September 26, 2008

This made me LOL-ed





(Click the image to enlarge)

Taken from the manga, Neon Genesis Evangelion: Ikari Shinji Raising Project
been reading since this last Monday, lots of ROFL moments

Tuesday, September 23, 2008

Tag-dified

1. Senaraikan 5 hadiah/benda yang anda inginkan

satu: Zaku phone




dua: Gunpla



tiga: SLR camera, any brand

empat: Maxis broadband modem

lima: Buku tex yang mahal yang aku nampak kat library ari tu...


2. Alasan terhadap perkara tersebut

satu: it's damn cool!!

dua: kickass!!!

tiga: nak cube try amik gambar dengan SLR

empat: supaya senang nak melayari internet kat MIAT nanti

lima: sebab buku tex tu ade gambar yang banyak


3. 5 impresi terhadap orang yang diminati

satu: hebatnya dia ni!

dua: tak sangka die ni seiyu character X!

tiga: watak dia dalam citer Y memang hebat!!

empat: suara yang macho! JANTAN!! <-----????

lima: Alahai, kenapa ko terer sangat berlakon??

4. 5 perkara yang dibenci

satu: Assingment mengarut Danger Man

dua: jadual akedemik yang tak tetap

tiga: kelajuan internet yang macam shial!

empat: kemalasan aku

lima: cuti yang sekejap


5. Kali pertama duduk berjauhan dari keluarga
ntah, aku rasa duduk jauh pun tak jauh sangat...........

6. Tempat yang ingin kamu lawati
Venice!!

7. 5 perkataan yang selalu kamu sebut
satu: HAHA
dua: LOLZ
tiga: ????
empat: SMBAL
lima: macam BUTO!!

8. Kalau ada duit yang banyak
saya nak beli SU-47, sebab ia sangat cantek

9. Jika kamu tidak belajar / bekerja dalam bidang sekarang, mungkin kamu
sedang mengambil gambar sebagai photographer NAT GEO

10. Lagu yang kamu selalu dengar tanpa rasa muak
Apocalyptica - Nothing Else Matyer
Lucky Star - Mottoke Sailor Fuku

11. Rakan-rakan bloggers yang ingin kamu tags
satu: akak -- walaupun dia dah buat
dua: Wani -- buat je lah
tiga: manusia A
empat: People c
lima: sesiapa yang terbaca ni

kesian, ade dua followers je blog aku ni

Saturday, September 20, 2008

Colourfool things

Dang, forgot to post this one:



Ain't it colourful?

Thursday, September 18, 2008

My last meal in MIAT



so that's it, my story in Ramadhan in MIAT.
Hope you like it!! < --- what kind of ending is that?

Tuesday, September 16, 2008

Last minute study



Mendengar Apocalyptica - Angel sambil minum air Root Beer dan blaja Human Factor memang HAVEN siot!!!

Sunday, September 14, 2008

CAIP

Finally, after 1 month of waiting, my books hace arrived!



Just look at those books!!





It even have my name on the cover!!

Friday, September 12, 2008

Buka puasa at putrajaya AGAIN??

I don't know what's up with CCC and Putrajaya......but who cares!



Putrajaya time ni sangat cantek, waktu petang dengan matahari yang terang sangat bagus!





Love this pictures of the Masjid Putrajaya



Take away those flags, and the cars, and people might actually think that this picture is taken in Europe



After that, went to the Bazaar Ramadhan to find some grub. The place was packed, how packed?



THAT packed



Lucky! the moon is directly centered to the building!!





I LOVE this sunset picture!! I know sis is gone steal this one



We buka puasa in front of the Kementerian Kewangan

that's it for today!!

Thursday, September 11, 2008

What I ate for buka puasa part 4



Laksa (even though it doesn't look like it)



READ IT
PRINT IT
PASTE IT

Wednesday, September 10, 2008

Tuesday, September 9, 2008

Monday, September 8, 2008

Saturday, September 6, 2008

Buka puasa at Putrajaya

I love CCC!!(?)



Right after I went out of my room, I saw this, LUCKY!!



our transport. It's BLOODY PINK!! Sis would love this type of bus.....



Excuse the red selipa.......



Michi masuk air....



Aku yang buang air



The Naysid group, Imam in Black



the second Nasyid group, Over the Rainbow



Group photos



Was bored so......
forgive the blurred pic



Putrajaya in the rain during the night

that's it!!

Friday, September 5, 2008

Buka puasa at Mines

Dan asked me if I wanted to join him buka puasa at the Mines, so yeah, it's been a while since I been there.



Random pic



Waiting for the flamingcar/keretapi



I can't believe they're giving 18 of these, the E8 must be having a bad sale.....



Random pic 2



Surprisingly, the place haven't change at all........



Even Adidas celebrate Hari Raya, what about Nike?



I misread this:
Species of Malaysia
LOLZ

After that, watch Wall-E. Graphic is a win!!!! I like it when the camera zoom in and zoom out



Michi belanja me Sundae, I feel awkward............since it's pink, bloody PINK!!



Can anyone translate this?
according to Michi: kamera di sini adalah hiasan sahaja etc. (lebih kureng camtu la)



used the firework setting for this pic



dang, picture blur......

Well that's it. not much to pic this time

Thursday, September 4, 2008

Hangar work during puasa

Puasa or not, we must do the Hangar project. This time, weighing an aircraft
(weight and balance).



The equipment used to weight the aircraft. (malas la nak terangkan satu-satu)





See how serious we are?



Weighing transducer, this thing cost about RM 1000, and get this, the lecturer said that this device can only be used for 1 year only, because the device will start to give false readings after that 1 year(macam dah rosak la, yang dalam gambar ni, kita dapat sebab MAS yang derma) <--if I'm not mistaken la







Other pictures of the weighing procedure. In the end, everyone pass this project, thank you Sir Rashid!!



Later that night, watch this anime till 1 AM. <--Name that Anime
(penyalahgunaan projector LOLZ)