Tuesday, April 26, 2011

Post it because I have to

Ergh, rasa malas giler nak continue 30 Day Challange tu....
so nasib baiklah ade bende nak post kali ni

di-tag oleh yours trully

1 - ape bende yg pnting dlm hidup korang?

Nyawa gua, Camera gua, laptop gua, kete gua


2 - benda trakhir yg korang beli dgn duit sndiri?
1 kuih koci dan 2 karipap


3 - di mana tempat korang ingin melansongkan prkahwinan & tema prkahwinan anda?
nak buat di atas Gunung Kinabalu, masa sunset. cume masalahnya, ramai ke nak datang?

mane soklan 4......

7 - antara mak dgn ayah mana korang lebih mesra?
uih, mane bleh tanya soklan camni...


8 - namakan nama2 org yg betul2 nak jumpa dlm idop?
Katoki Hajime - mamat yang design Gundam sangat cool
kedua-dua datuk ku
dan budak yang pinjam pen hitam aku yang tak dipulangkan lagi




9 - adakah korang basuh baju sndiri?
aku bayar kedai dobi tu, so technically no


10 - dimanakah tempat yg korang betul2 nak pergi?
Venice, Italy!!


11 - beritahu 3 perkara tentang org yg tag anda?
sedang mencari kerja
sedang selsema lagi (agaknya)
ade kad Yu-Gi Oh emas aku yang aku menyesal kasi....


12 - 3 bnda yg korang sayang dlm idop korang?
Camera aku
Laptop aku
kereta aku


13 - lagu korang suka dan selalu dengar?
Instrumental
Anisongs


14 - 6 blogger yg korang nak tag?
Kakak - sori, you're the first that pops in my mind
Nani - klau rajin
Tasha - klau terbaca
Mimi - klau layan blog aku ni
Wani - klau ingat aku lagi
Shira - klau ko ingat aku lagi

Sunday, March 20, 2011

Cabaran Tiga Puluh Hari - SEKALI HARUNGGG!!

pergh, dah lama betul tak update, semalam baru balik dari Baling, habis kursus 5 hari. Nak buat semalam tapi macam malas pulak (sebab sibuk download Anime dan main game). Hari ni buat macam malas gak, tapi fikir balik, sampai bila aku nak tangguh kan?

Jadi, mari kita teruskan dengan:

Hari Ke-9

Nyatakan 3 perkara yang anda suka tentang diri anda, dan 3 perkara yang anda benci

Suka:

- Tidak mudah terpengaruh dengan budaya barat (tapi mudah terpengaruh dengan budaya jepun!)
- kehidupan normal aku
- berfikiran "buanglah yang keruh dan ambillah yang jernih"
maksudnya: jangan cari keburukan dia sahaja, carilah yang baiknya sekali. (rasa nya la)

Benci:

- malas
- suka bawak kereta laju
- tak suka bergaul dengan orang baru


Hari Ke-10

Pandangan anda terhadap menggugurkan kandungan, perkahwinan sejenis, dan hukuman bunuh

- Mengugur kandungan

satu perbuatan yang keji.

"An unborn child bears no sin" - Gol D. Rojer

- Perkahwinan sejenis

dari segi Islam memang salah dan lagi haram. Tapi lantak korang lah nak kahwin ngan sape, cinta tu buta kan?

- Hukuman bunuh

tak beberapa setuju, pesalah macam senang sahaja menerima hukuman, mati sahaja macam tu.


Hari Ke-11

Senaraikan apa yang anda makan hari ini

masa tu makan ni sahaja:

-roti bakar
-kaya
-planta
-air kosong


Hari Ke-12

tidak kisahlah hari ini selasa atau tidak, siarkan satu TMI

apakah itu TMI?


Hari Ke-13

Tuliskan tentang status kehidupan anda

masih lagi bujang


Hari Ke-14

Rakamkan atau siarkan satu video anda

video

video ini di ambil semasa aku dalam bilik rakan. menontot video kakak aku yang dia siarkan dalam Blog dia masa keluarga aku pi ke USA bercuti...

Hari Ke-15

Apakah video kegemaran anda di YouTube?

ergh, dah lama tak bukak YouTube. Rasanya yang paling aku ingat adalah video yang bertajuk "Scariest kids TV show EVER!!"


Hari Ke-16

Pilih 5 lirik daripada 5 buah lagu dan kenapa anda sukanya

Queen - I was Born To Love You

You are the one for me
I am the man for you
You were made for me
You're my ecstasy
If I was given every opportunity
I'd kill for your love

pertama kali dengar macam sedap sahaja, itulah sebab aku, Haha



ef - A Tale Of Memories - Euphoric Fields 1 English Ver.~

Be alive, take it,
Promise to find, yes I will,
Shining wings filled with wishes.
Fly high, make it,
Get to the new world that I seek,
Someday, so I believe.

agak kagum dengan lagu ni sebab perempuan jepun nyanyi lagu inggeris ini dengan cantik sekali!



Black Lagoon The Second Barage - The World Of Midnight

Where nobody has a name
Where living is not a game
There, I can hide my broken heart
Dying to survive

sedap dengar sebab masa lagu ini dimainkan kene dengan epsiod itu


Eminem - Beautiful

But don't let 'em say you ain't beautiful woah
They can all get fucked. Just stay true to you sO
Don't let 'em say you ain't beautiful woah
They can all get fucked. Just stay true to you

suka kerana apa yang Eminem cakap (hampir) semuanya adalah benar


Evangelion - Komm Suser Tod

It all returns to nothing,
it all comes tumbling down, tumbling down, tumbling down,
it all returns to nothing, I just keep letting me down,
letting me down, letting me down, in my heart of hearts,
I know that I called never love again I`ve lost
everything everything that matters to me, matter
in this world

Termantap sekali sebab dimainkan masa dunia sedang dihancur!!


Hari Ke-17

5 rancangan TV kegemaran

- How it's made
- How stuff works
- Inside
- Modern marvels
- Otacool

sudah tak beberapa minat sangat tengok TV sekarang ni...


Hari Ke-18

5 cerita kegemaran

- V for Vandetta
- The Godfathers
- The End of Evangelion
- Porco Rosso
- Final Fantasy VII Advent Children

ini adalah antara kegemaran aku, pilih 5 sahaja memang mustahil...


Hari Ke-19

Memori kegemaran anda semasa kanak-kanak

Rasa-rasanya masa aku mengambil rakaman video kat satu pantai ni, sambil berjalan-jalan. Hasilnya rakaman yang sangat memeningkan kepala apabila ditayang semula.
Sedih betul aku ni, memori pada zaman kanak-kanak pun boleh lupe


Hari Ke-20

Ceritakan tentang hari yang paling teruk dalam kehidupan anda

Ergh, aku tak nak bagitau la, buat aku tak sedap hati....

Tuesday, March 1, 2011

Cabaran Tiga Puluh Hari- Kepenyambungan!!

Hari Ke-4

Ceritakan tentang kehidupan keluarga anda

Merupakan anak yang ke-2 daripada 4 adik-beradik. Selalunya anak ke-2 ni tak normal sangat(second child syndrome), tanyalah mana-mana anak ke-2 kat dunia ni, tak pun kat Malaysia sahaja, mereka pun setuju. Secara rasminya juga memegang jawatan jurukamera keluarga (poyo sekejap) dan second driver.





Hari Ke-5

Ambil beberapa gambar dari bilik tidur anda





Tinggi giler kotak Gunpla aku

Maaf tak banyak gambar,dah lama takbalik rumah...



Hari Ke-6

Pergi ke Dash anda, cari orang yang terakhir yang post sesuatu, dan ceritakan sesuatu tentang dia



Beliau merupakan kakak aku yang baru sahaja balik dari US (bukan Ulu Supri eh), yang sudah mengakhiri (akhirnya) program degree-nya. Beliau juga merupakan pemangkin segala minat aku, seperti Anime, Manga, Fotografi dan sebagainya. Hmm, kalau nak cakap lagi memang panjang, so aku henti setakat ini sahajalah, betapa epic-nya kakak aku ini!!



Hari Ke-7

Ceritakan kejadian yang memalukan

Pernah termasuk tandas perempuan kat Masjid Jamek. Masa tu malam, memang tak nampak sign perempuan kat pintu tandas, dan tengah lama tahan lagipun, main masuk je lah kan? Nasib baiklah takde orang dalam tandas masa tu. Bila dah puas melepas, keluar tandas, nampak mak cik ni nak masuk, beliau pun berkatalah: "Ini tandas perempuan kan?" aku pun: "Ha'ah yelah!" *Gelak* mak cik tu pun gelak sekali lah, sejak insiden tu, aku selalu check sign sebelum masuk tandas!



Takde kaitan langsung gambar ini,cuma nak menunjukkan ianya sesutu perkara yang lucu sahaja



Hari Ke-8


Tulis tentang 5 orang yang mengubah kehidupan anda (hidup atau yang dah meninggal, terkenal atau tidak)

Ayah aku: Mengajar aku dan akak aku dulu pasal haiwan: kalau ko tak kacau dia, dia tak kacau ko" dan juga mengajar aku bawak kerete kene rilek.




Mak aku: Mengajar aku masa kecik dulu yang........adalah bende penting gak, tak taulah kenapa bleh lupe



Kakak aku: Kalau akak aku tak citer kat aku Anime tu ape masa kecik dulu, aku pun tak tau camne aku akan besar nanti, sebab Anime ni macam mengajar aku bende yang banyak tau!



Cikgu Ismail/Mael: Cikgu BM aku masa Tingkatan 4 dan 5, beliau mengajar dengan cara kuku besi! masa tu lah markah aku naik! kalau aku tak jumpe die, mesti aku tengah merengkok kat tepi jalan mane ntah!



Harap maklum yang Cikgu Mael adalah seorang lelaki, aku takde gambar beliau, jadi gambar Pn. Mariam pun jadilah, kerana beliau juga merupakan cikgu masa sekolah rendah dahulu

Diniy: rakan sekelas aku masa Tingkatan 4 dan 5. Masa ni aku agak skema dan poyo giler, dan die plak budak otai. Jadi aku pun fikirlah pada diri sendiri,"budak macam die ni mesti fail test mid term nanti!". Sekali lepas test mid term tu, die dapat no 3 dalam kelas! aku plak no 9. Time tu dia bagitau aku "tu lah engkau, ingat budak perangai macam aku ni takleh score ke?!" aku pun senyap je, dan terima hakikat yang budak otai pun pandai gak!! Lepas tu aku pun berbaik lah dengan die!! macam citer Shonen Manga la plak!



Gambar Diniy takde, jadi aku letaklah gambar gitar,sebab di ani suka main gitar!!

Fuh, berjaya jugak siapkan 5 post ni!!

Thursday, February 24, 2011

Cabaran Tiga Puluh Hari - Penyambungan!!

Hari Ke-2

Gambar anda dari setahun yang lepas atau lebih



Gambar semasa di McD selepas Majlis SRI/SMI ABIM tahun lepas.

hari Ke-3

Tambah(?)kan anda dalam 100 patah perkataan

Seorang yang sangat perasan yang dia ni "always above someone else",
tak banyak cakap dengan orang yang tak dikenali, tapi dengan yang kenalnya,
paham-paham la perangainya camne. Meminati Anime, Manga dan sekumpulanya,
suka memasang Gunpla, suka lagi amik gambar yang kononnya artistik, tak dilupakan juga meminati konspirasi dunia, dan occult. Sedang bertungkus-lumus untuk menjadi seorang engineer kapal terbang walaupun sedang malas giler nak buat assignmnet belambak ini. 100 patah perkataan adalah jumlah yang sangat tidak mencukupi untuk menerangkan betapa hebatnya aku ini, jadi sampai sini sahajalah, kerana aku ni sangat hebat!

Monday, February 21, 2011

Cabaran Tiga Puluh Hari!!

Walaupun tak di-tag secara langsung daripada Nana, nak jugak buat bende ni, kerana ianya sangat menarik!

Hari 1: Gambar anda



masa Raya tahun lepas.
(Juga menggunakan gambar ini dalam akaun Universiti aku)

Nota: Rasanya post selepas ini akan letak 2 Hari punya item

Tuesday, February 1, 2011

Just got tagged

Well, disebabkan dah lama tak layan tag akak aku, dan sedang FREE ini, aku pun buatlah menatang ni



1. Adakah Anda Rasa Anda Hot?
. ye, sebab saya tak mandi lagi


2. Update Wallpaper Anda Gune Sekarang?






3. Cerita Pasal Gambar Ini?
. wallpaper from Ace Combat Zero. tetiba rasa nostalgik time tu, so aku change la
wallpaper. BTW, it's kinda cool


4. Kali Terakhir Makan Pizza?
. rasanya sebulan yang lalu kat PD


5. Lagu Terakhir Anda Dengar?
. Kenji Ootsuki - Ringo Mogire Beam! (OP song Zan Sayonara Zetsubou Sensei)


6. Apa Yang Anda Buat Selain Selesaikan Tag ni?
. Mem-burn-kan Anime dalam hard disc aku ke DVD


7. Selain Nama Sendiri, Anda Dipanggil Dengan Nama Ape?
. Ketua, chief, Amat, Abang SISPA <-LOLZ


8. Tag Lagi 5

Orang ohmaingai

. Kakak Nadia (first thing that pops on my mind)
. Wani (tak tau lagi sape)
. Nana (just because she's on my reading list)
. Mimie (tak orang lagi)
. Atul (takde lagi orang)
Hahaha!


9. Siapa Orang Nombor 1 Dengan Anda?
. Kakak aku yang macam tak pernah grow up dari segi fizikal, dan rasanya mentality-nya macam degrading je


10. Katakan Sesuatu Kepada Orang Nombor 5.
. Atul, ko buat ape skrang?


11. Nombor 3 Ade Hubungan Dengan Sape?
. dengan Mak Long!


12. Bagaimana Dengan Nombor 2?
. si dia ade hubungan dengan akak aku, which is weird....(can't you find someone else?)


13. Berikan 3 Fakta Yang Anda Tahu Tentang Orang Yang Anda Tag?

. sorang saje cukuplah! Pasal kakak aku:
- Perempuan
- Pakai megane
- Childish

Thursday, December 30, 2010

Pic Spam

Well, tetiba sahaja nak update Blog, walaupun ade banyak lagi urusan yang perlu dibuat, tapi what the heck right?

Farewell OJT!



Walaupun dengan mengunakan wide lens, aku masih tak dapat tangkap keseluruhan pelangi ini.
Yes, it's that big!!



Pagi Jumaat last day OJT aku



Warga-warga CTRM AV.
Trimas kepada anda semua kerana mendera kami berdua buat kerja!!


A little Side Trip At Melaka

A day after last day of OJT, went to Bandar Hilir for some recreation, but the weather sucks, so not many interesting pictures though...







Oo, shiny!



periOk





Then went back to rumah Nenek, and shot some of these;







Shot Konon Artistik (SKA).
Credits to Kakak for that original term!



Also bought a new Polariser filter!
still getting used to it though





You can see the colour is much more....COLOURED, don't know what to say, (I think the correct term is saturated??)



Ate this for lunch, Haha


Suns on PD



Iklan selipar

Gambar dibawah semuanya diambil dengan filter polariser;























Still practicing using it


Rainy Cameroon

Then went to Ipoh untuk melawat Mak Ni yang baru balik Haji;



Diambil di tingkat 3 rumah Mak ni





Mama dan Athif yang girang memetik Strawberry.
Note how happy she is!



Colourful cactus-es



Ibuku yang happy bershopping di tanah tinggi!



Yes, itu adalah jagung sebenar.
BTW, tak sedap langsung jagung tu..



OH, hijau yang sungguh hijau!
rugi tak bawak polariser aku time ni..
well itu sahaja!

Satu minggu je lagi nak cuti.........