Sunday, June 8, 2008

Photogenic Putrajaya

Last day of the school holiday.
kenapa aku cakap dalam BI? korang tak kisah kan kalau aku rojak skit bahasa?
Hari ini hantar si Fidos dan adiknya ke Putrajaya, ye, diorang menumpang (parasit) jap dengan keluarga aku.

Petang tu Mak cik aku ajak aku pi taman kat Putrajaya, aku pun follow la.



Untuk pengetahuan korang, ini bukan longkang, in adalah terowong ke taman.



best jugak taman kat sini, tak rmai orang. so, ambik la kesempatan ini utuk main jap



Yeah! dengan muka tak paham maksud malu, aku join skali!
dengan setiap ayunan, aku dapat rasakan aku semakin muda~
HAHAHA!! LOLZ



Keluarga Putrajaya (dulu keluarga KL)



Taiko Putrajaya!



Pandangan Kerajaan tentang papan tanda ini: Laluan pejalan kaki dan pengguna basikal
Pandangan aku tentang papan tanda ini: Pejalan kaki sedang mengurat pengguna basikal



Bangunan Polis Marin



Close up view of the Watch Tower



takde keje



kat depan Bangunan Polis Marin tadi ade tasik (memang la, dah name pun Marin), kat situ ade orang main Kapal layar RC(Remote Control), nampak macam mahal je kapal-kapal tu.



The maker of those boats (I think)



Random picture of the lake



Si Qayyum (adik Fidos) bwak sekali kete RC die.
saje je amik gambar ni.

well that's it.
my first blog in blogspot, hope you guys like it.
don't forget to leave any comments!

3 comments:

Nadia said...

ye...semakin muda ngan setiap swing...bleh jadik tagline memana produk kecantikan...

oh pasal gambar pejalan kaki + basikal tu -- gle takleh blah...memang cam nak mengorat pun haha.

apsal taknah tau ada taman camtu kat Putrajaya?

wani ezryl * said...

btul ckp nadia, mcm 1view baru sbb xpernah nmpk tmpt2 camtu kat putrajaya (kecuali masjid dgn jeti tu je tau ahaha).

i like the last photo!! kereta kecik seblah kereta besar!! *clapclap* kalau tggu satu lg kereta kaler putih lalu seblah, mesti lg menawan (ayat apakah yg sy gunakan niii) lolx :PP

Ahmadi said...

well, taman tu dekat dengan presint 9, dekat dengan Apartment mak cik aku.
Taman die memang syiok!
bleh berlari2 dengan tenang tanpa menghiraukan orang awam!