Saturday, August 16, 2008

Abang Hafiz wedding day part one: Bride, Revenge of the

So for this Blog, I'm switching to Malay.

Wokeh!! Perkahwinan ini berlangsung di Penang, so bertolak from rumah pukul 9 malam, and sampai sana dalam pukul 4 pagi. tido sekejap pastu sembahyang subuh and makan pagi, dan siap-siapkan diri. Kenapa? sebab aku jadi Pengapit, nampak sangat diorang ni terdesak....



Tempat kitorang bermalam, macam private house la katakan



kawasan kat sini memang hebat, rumah-rumah macam hotel besarnya!!



Pengatin lelaki. Hafiz, Abang Hafiz <----mesti cakap macam James Bond tau



Di sinilah perkahwinan berlangsung, Dewan ni dekat dengan mahkamah.



Dan apabila saudara-saudara aku berkumpul, korang tau-tau je la apa yang akan berlaku.



dan kepada sesiapa yang malas buat kerja, sila print gambar ini dan tampal kat dinding korang!!



Aku memang tak layak jadi pengapit, tak bersemangat betul!



Tengok, jadi pengapit main-main plak die!



Kan aku dah kata.



Pengapit paling sempoi la katakan.



Pak, Mak Su dan Dani berposing.



Seperti biasa, si Fidos dengan gaya macho-nya.



Abang Hafiz dengan Kak Mas.



Poster diorang pun ade gak, tetibe jer teringat pasal poster pilihan raya...



Apsal tu?



Siap bwak kete Merc S-Class lagi!



Datuk polis pun ade, moto baru plak tu!!



Oh, Gabenor Penang rupanya..



Mesti korang boring kan??



Si Akiah melayan lagu cinta Indon.



Nasib baik camera aku tak buat hal, klau tak blur image.



Gambar keluarga dengan pengantin lelaki dan wanita.



Posing depan kete pengantin.



Jurukamera, tak tau nama die, so aku call die Kumar
(sebab Kumar dan Kamera sebutannya hampir sama).



Habis saja perkahwinan, singgah sini jap, ingatkan nak masuk, tapi kene bayar plak, hampeh!!



"The Man and The Sea"



Gabungan warna yang sangat cantik. Terutama Tribal design tu.



kitorang yang suka melepak di tepi laut.



"No Luck"



Untuk pengetahuan anda semua, ini bukan idea aku, ini idea Kak Fiza.



Tapi gaya ini idea aku.

7 comments:

649 lotto results said...

Its ok if the appearance of your blog is not good. The important thing is the topic or the content of your blog.

wani ezryl * said...

-pengapit yg gila2.. hahaha

-sesuka hati je kan ko panggil photog tu kumar.. lolx :PP

-gile kaya family pengantin.. siap jemput gabenor datang!

tangonovember said...

aku dengar, belah perempuan tu macam ade connection dengan Gabenor tu

Nadia said...

baru nak tanya apsal Gabenor Penang ada kat situ...but it's answered it seems. tapi serius, gle laa ada connection~

woih grand gle rumah!! ni ke villa yang papa kata tu?! serius best!! aaa T_T

"Buat Kerja" lolz. the best thing EVAR. perli abes kot.

hoi pengapit wat keje tak semenggah...haha.

oh gambar yang Asyraf konon tengah grab kamera tu -- Pak Ngah sempoi laa~

DANIII rambutmu dah banyakkk~

uih siap poster besar wehhh...serius GRAND. gulung poster bawak balik, gantung kat umah XD dapatkan signature pengantin!! (cam promo album pun ada)

gambar Asyraf layan lagu indon...tu membuatkan perspektif dunia ni...menjadi lain...

eh jap. sejak ble papa tukar Mild Seven?

tangonovember said...

-yeah thats the onem gile besar!!

-pak ngah memang smart dalam gambar tu, bukan slalu dapat gambar camtu

-rambut banyak ke? dah panjang? anyway sebelum balik ke MIAT, gunting rambut

-prespektif dunia? LOLZ

-saje je tukar, sbab design lawa

Nadia said...

aku kata yang rambut banyak tu Dani, bukan ko. hahahahahaaa~

tangonovember said...

Alamak malunya, HAHAHA