Thursday, October 16, 2008

A trip to MFA

apakah itu MFA? Malaysian Flying Acedemy.
mesti korang terkejut kan bile dengar ni kan? macam tak percaya je yang Malaysia ade Akedemi Terbang kan?



seperti biasa, kitorang kene naik Bas Pink (stuped)



baru je naik bas, dah tido balik!



sampai je kat MFA, beratur, bukannya kene suruh, tetapi natural instict. klakar betul



read the sign, SOME of the best, they need to bold that one. HAHA



Love the sign, nak je cabut



Map of the Malaysian Airspace. cool Beb!!



kata Instructor kat situ, MFA punya fleet paling besar, 28 aircraft ade kat situ, banyak siot!!



patu kitorang pi plak kat Maintenance hangar die, kebetulan plak ade pelajar MIAT tengah OJT kat sini.



ni la first time aku tengok Pilot otai camni, Pilot kat sini macam Mat Rempit, hisap rokok bukan main lagi!!



gambar group yang melawat, kebetulan plak rmai klas aku pi lawatan ni, sbab ari ni klas aku takde klas, so amik la kesempatan ni. (nampak sangat la kat MIAT ni takde entertainment)

lepas lawatan MFA, kita sepatutnya ke syarikat ni (tak ingat nama syarikat tu, tapi die ade buat PARTS untuk A380), tapi tak jadi sbab syarikat tu busy, so kitoranmg pun pi ke Dataran Melaka, aku singgah jap ke Mahkota Parade, dan beli CD Afro Samurai dan Evangelion You are (not) alone.

tu je!!
(buat blog dengan hati yang tak rela)

Aku yang sedang tengok balik Evangelion You are (not) alone

3 comments:

Nadia said...

Afro Samurai FTW~
aaa nak tengok.

eh MFA ni katne? Melaka?

and by "MFA punya fleet paling besar" tu, maksudnya paling besar antara mana? Asia? Asia Tenggara?

wani ezryl * said...

oo maknanya MFA ni berlokasi di melaka? sbb yg kita tau, budak2 pilot trainee sama ada dok kat langkawi or tganu xD

oh haha i remember that 'stuped' bus! :PP patutnya suatu malam nnti ko kena bawak cat and senyap2 cat bas tu hitam :P

tangonovember said...

fleet paling besar maksud aku adalah terbesar di MALAYSIA, bujan di ASIA.

kat Langkawi ade gak, tapi aku tak tau la mane lagi best.

pasal Bas tu, aku ingat nak Paint macam EVA UNIT 1, cool beb