Wednesday, June 17, 2009

I FREAKING want this!!!

Sempena opening date untuk movie Rebuild of Evangelion: You (can) Not Advance yang akan premier pada 27 Jun 2009, (only in Japan, damn them, always hogging the best things)
company Docomo telah mengeluarkan phone ini:



SH-06A NERV, ataupun lebih dikenali sebagai Evangelion Phone di sana, dengan camera 10MP (take that SONY!), 3.3 LCD screen, dan berharga lebih kurang 76000 Yen, pandai-pandai la convert ke RM, tapi tak berguna jugak, sbab bende ni jual kat Jepun je, damn....



Close up lambang NERV kat phone tersebut



front LED display, isn't that just freaking cool!?



keypad yang UNBELIEVEABLY BEAUTIFUL

Screen Shots of the display:









klau korang tak rase phone ini cool, maknanya korang tak betul!!



Phone accessories, phone holder yang paling cantek pnah aku tengok, dan ade Kurbik skali!



Phone accessories, dan phone manual



Close-up photo of the manual, dan ini adalah manual yang paling cool skali!
brapa rmai antara korang yang sanggup pamerkan manual phone korang? dengan manual camni, sape yang tak bangga nak pamerkan!!



So kesimpulanya, aku nak phone ini, malangnya Docomo memang satu company yang busuk hati, hanya jualkannya kat Jepun saje, damn...

HUEG Gundam

satu lagi bende menarik nak kongsi:



No, this isn't Photoshop people, ini adalah 1:1 Scale Gundam RX-78 di Jepun, Odaiba









PERGH! tengoklah betapa DETAILnya parts-parts itu!






Ai, tengok gambar ni buat aku rase jeles plak, dahla kamera aku wat hal, nak anta repair pun tak tau bile...

PS: ade gamba macam mane diorang setupkan Gundam ni, tapi takleh copy plak gamba tu, damn....

(Bila la nak tengok movie Trasformers baru ni....)

3 comments:

Nadia said...

HOLY F*** APEKAH MAKHLUK DI GAMBAR-GAMBAR TERAKHIR TU?! APEKAH GUNDAM ITU BUAT KAT ODAIBA?! BUKAN KE GUNDAM TU PATUT BERADA DI ANGKASA ATAU...atau...

...atau......

...memanelah XD

dan DoCoMo memang serius busuk ati -- phone yang ada untuk FF7AC pon mane de kat luar Jepun. GAH.

tangonovember said...

Gundam tu siap bleh gerak lagi, well, kepala die jela, dan Vent kat chest die tu bleh kuar steam, dan matanya bleh berlampu, dan ianya nampak sedih....

skali lagi, TRIMAS for the EVA!!!

Nadia said...

mane de aku belilahhh. aku amek gambar nak tunjuk je yang aku jumpa~