Friday, March 13, 2009

Its been a while DESU~

HAI~ MINNA!

dah lama aku tak update blog, last time aku rase bulan 1, maknanya.......dah hampir 2 bulan!!

SHIKISHOO!!!!

GAH! tak kisah, aku akan tebus kesilapan ini dengan percutian aku ke PANGKOR!!!

A Lil Trip To PANGKOR


sebenarnya, bukannya percutian pun, MIAT yang hantar, untuk kursus kepimpinan (feel free to lough)

mesti korang terfikir, pi Pangkor mesti mahal kan? sebenarnya tidak! kitorang hanya perlu bayar 14, ya, 14 HINGGIT saja!! knapa murah sangat? sbab MIAT ni kaya (ini adalah satu penipuan)

ah, banyak plak aku cakap, on to the pics!!

13 FEB 2009




berlepas dari MIAT pukul 11 AM+, dan sampai kat jeti lebih kurang pkul 2PM.



kami yang keletihan dari menaiki bas selama berjam-jam, dan streching skit



seperti biasa, mengambil gambar di jeti adalah wajib!!



kami yang sedang menunggu ketibaan feri. rmai kan? yang participate lebih kurang 40 people



Feri pun dah samapai, dapat feri yang open deck plak tu, LUCKY! time ni semua memang jakun dan bermulalah sesi fotografi yang pelik:



Diperkenalkan, brader Funny dan brader Arbog, walaupun korang tak nampak muke diorang...klau korang tak tau, diorang sedang re-enact scene Titanic, (the Malay-Disgusting-Guy Version)



Diperkenalkan, the Allstar Males!lolz



Ceh, muke aku kene block...ah lupe plak, yang mem-block aku tu Aman, room mate aku



selepas Feri bertolak, aku baru perasan, Royal Navy dekat saja dengan jeti, malu betul aku! pardon the fingger...



skali lagi gambar of the group



jeti seterusnya, kampung nelayan aku rase



saja je amik gambar ni, sbab akak aku suke amik gambar Mast (I think its called a Mast) kapal



sampai saje kat jeti Pangkor, naik bas. dari jeti ke bas pun susah nak jalan, sbab jeti tengah buat construction tambahan, dan bas plak sempit giler.....(cube carik aku)



sampai saje ke Kem Rimba (destinasi kitorang), terus serang pantai.
PS: serius tempat ni memang best giler, pantai die besar, takde orang plak tu!!



si Aman yang sedang feeling~



si aku yang juga sedang feeling~
knape Aman tak reti amik gambar aku! please excuse the furry-ness



nampak macam pokok kat luar negara kan?



si junior yang juga melayan keindahan alam dengan (tengoklah keseriussannya!!) dan juga si Sherwyn yang sedang tido kepenatan



satu lagi gambar keindahan alam



Senior-senior sedang mencampak Hostel Oficer kitorang, En Norzy ke laut, memang lawak time ni



si Win dengan ah, Nizam (tak ingat la nama mamat ni) sedang bina bangunan MIAT

Sila nikmati gambar-gambar sunset di pantai tersebut:



















itu semua merupakan gambar sunset yang paling cantik yang aku pernah tangkap, time tu aku memang Trigger Happy!



lepas habis jalan-jalan kat pantai dengan Aman (man, people think we were gay...), balik bilik, dan nampak plak ini, hebat kan??



malam itu ade ice breaking, dan semua terkejut yang aku ni baru Sem 2 dan berumur 19 tahun, diorang ingat aku ni senior, HAHAHA!! lepas tu kene wat group, dan aku plak jadi ketua (biasalah tu), dan nama group kitorang ialah Obor-obor, sbab salah satu member group aku kene sengat dengan jellyfish time mandi tadi.....

14 Feb 2009

bangun awal skit, sbab nak tengok matahari terbit, tapi terlambat, so dapat amik gambar ni sajalah



Diperkenalkan, si Hafidz, yang juga minat Anime, woohoo!!
bkan slalu jumpe mamat yang minat anime yang taste sama dengan aku



semua terkezut mamat ni dapat hayun dengan kuatnya. BIKURUSHITA!!



Freeze-be.
get it?



and then pi ke pulau kecik yang berdekatan dengan pantai kita untuk snorkeling. aku tak join sbab rmai sangat orang



see what I mean?



aku yang sedang melayan keindahan alam 2



lpas tu, balik ke bilik, mandi, dan ke destinasi seterunya, sementara tu, main dart skit. (man, I suck at this game...)



destinasinya ialah Kubu Belanda, walaupun takde gamba kubu tu, sbab bateri camera tengah low (lupe plak bwak charger!)



batu yang besar. (LOLZ caption)


then pi ke kilang snek makanan laut
PS: klau Pulau Langkawi famous dengan Helangnya, Pulau Pangkor famous dengan Sotongnya!!


si Arbog ajak aku tengok camne diorang process snek-snek ini, menarik gak


kitorang yang sedang rasa snek laut (LOLZ)


aku yang sedang merasa snek Jellyfish berbentuk ikan


malam tu ade pertandingan tresure hunt and something else, dan team aku menang! WOOT!

15 Feb 2009

bangun awal lagi untuk tengok matahari terbit, tapi kitorang salah sangka, rupanya matahari terbit bukan kat pantai yang kitorang sangkakan, rupanya kat blakang gunung! SHIMATTA!!


last day, so kitorang ade aktiviti tarik tali dan canoe (camtu ke ejaannya?) tapi takde gambar sebab takut camera aku masuk laut, tapi canoe memang best!!


tak sangka kitorang akan balik dengan feri yang sama! LUCKY!!


Team BONKLERS (sila tengok Azumanga Daioh)


PUTRA 1 forever!!
itu sajalah gambar yang ade, sbab aku memang tengah saving battery camera aku giler-giler.
apa-apapun, trip ke Pangkor ari tu memang SAIKO!!!

sekian TERIMA KASIH!!

5 comments:

aisar said...

weyh wafiq...
kamera ape ko pakai eh?
lawa plak aku tgk gmbr2 ko amik...
nk pg pulau pangkor!!!
nk pg!!!
nk pg!!!

wani ezryl * said...

sama2! ahaha :PP

best gile wehh pegi pangkor.. dgn naik kanu la semua tu (camtu ke eja kanu? ahaha abaikan :P) gambar sunset pulak semuanya adalah wonderfoolicious!! 'pokok luar negara' yg lawa!! ah kesimpulannya.. sy jeles!

Nadia said...

canoe...ke kayak? ko men hentam je kan? dense!! BAHAHA

lolz freeze-be XD

gambar sunset tu kalo aku curik dan print, sila buat-buat taktau!

snek jellyfish berbentuk ikan...ikan apakah tu? selama aku idup, taknah tengok ikan bentuk aneh camtu! D:

Pangkor = Sotong
the best ever. EPIC.

BIKKURISHITA!
CHIKUSHOOO!
ko...terpengaruh ngan anime sangat...

eh ye? aku taknah tau plak akak ko ske amek gambar mast (aku pun men hentam je 'mast' ni tapi cam betul je) kapal...

and you fail at life sebab tak perasan Royal Navy tu dekat nak mampos! FAIL!

tangonovember said...

kepada Aisar:

aku pkai DigiCam biasa je,
Kodak V570 Dual Lens, tapi bagi aku, tu pun dah cukup power, skrang tengah fikir nak beli DLSR, gambar yang aku amik semuanya lawa, TRIMAS!

kepada Wani:

ye, pi ke Pangkor memang best giler, agaknya la ejaannya camtu, nak check dictionary pun malas....

Kepada Akak:

SHIMATTA!!
aku tak perasan plak!!
ada perbezaankah antara kedua-dua tu?

silalah curik, sebab aku ni memang baik hati, tapi jangan lupe plak klau orang tanya sape amik gambar ni, cakap aku tau!!

em..tak taulah ikan ape tu, tapi rasanya tak macam jellyfish, macam ikan something....

Pangkor = Sotong, memang betul!
turun saje bas nampak sotong melekat dekat dinding, memang terkezut!

ye aku memang terpengaruh dengan Anime, knape? nanti aku bagitau pada Blog yang akan datang!!

yes, I fail life miserably not knowing that, GOME!!!

Nadia said...

entah, taktau plak pe beza canoe ngan kayak...tapi besenye orang panggil yang kat pantai tu kayak.
kan?

ye aku akan kredit ko. tapi aku rasa orang takkan tanya HAHAHA

sotong...melekat kat dinding...
WAHAHAHAAA DAVY JONESSS