Saturday, October 31, 2009

PIC SPASM

GAH!
internet kat umah slalu je disconnect without warning!
nak wat Blog pun macam seemingly impossible!

So, pertama skali, eden nak mintak maaf tak update Blog lama, maklumlah banyak keje (cewah!), assingment, report, etc.

so kita bermula dengan:

RAYA 09!



Apakah itu Raya tanpa ketupat



Close up of the Ketupat. Mak aku cakap gamba ni wat poskad mesti cantik.
Photography Skill+!

Dan Raya juga tak complete tanpa mercun, sila nikmati gamba-gamba ini!









Sis trying her skill on writing her name



Its Gazette BTW. (is that even spelled right?)



ni mercun lebah kot, tak ingat nama



Geng-geng mercun! gamba ni diambil pada Raya ke-3 (ye kot...)

















that's all for this year Raya folks, more like pics of fireworks huh?
ade banyak gamba sebenarnya, tapi tak menarik, dan aku tak nak bazir masa nak upload semua tu..

NOTE: semua gamba mercun diambil dengan setting Long Time Exposure for 8 Secconds

Mengecat bilik

12 September 2009

budak-budak bilik aku mintak cat extra dari umah untuk cat bilik asrama, so aku pun turut sertailah.



Please ignore those obscene things



TA-DA! ye, blik kitorang agak sempit dengan barang, hoho

A Lil Trip to Danga Bay

27 August 2009

Ade wedding sedara mak aku kat JB ari tu, dan lpas abis wedding kitorang pi ke Danga bay, saje je nak tengok ade ape kat sane



yes, more cloud pics





Whee~



Kat Danga Bay juga ade banyak kapal/yatch/sails dari luar negara, kapal ni dar Monaco tak silap aku.
ade banyak lagi gamba, tapi semuanya gamba awan, haha

Kampung Raya 09

16 September 2009



Kampung Raya kali ni taklah semeriah tahun lepas, tapi seronok gak lah, sampai MIAT sanggup beli banner besar ni.
time aku amik gamba ni, aku tengah nak ke klas, dan event tak start lagi time tu



Habis je klas, trus je trun bwah, tukar baju, dan tolong jaga khemah (setiap blok ade khemah sendiri, kecuali blok puteri, diorang masuk group ikut floor diorang, dan kitorang di-groupkan dengan Puteri Floor 3)



Seperti biasa main attraction Kampung Raya adalah Nasi Beriyani (not in this picture..)
Gam, yang aku tak dapat makan lagi pada tahun ini....



Hotel Officer dan juga Bos blok kitorang, En, Norzy, dan juga President Blok kitorang, si Yazid yang memakai baju Melayu Merah abangnya. (sanggup balik Shah Alam semata-mata nak amik baju!)

Nasi Beriyani Gam yang dimasak oleh En. Zaini, lecturer Turbine Overhaul kitorang







Diorang sanggup beratur panjang! maklumlah makanan free



Orang tengah makan, DUH~



Si Yazid sedang melayan tetamu VIP



A LOL moment



Seperti yang dijangka, kitorang menang lagi khemah tercantik, dan dapat 100 ringgit sebagai hadiah, semuanya Yazid pegang. walaupun aku ni vice-president, aku dapat 10% jer..



Group photo Committee Block (well most of them) putra dan Putri.
Kampung Raya kali ni tak banyak makan, sbab sibuk jaga khemah, haha, tu lah gila kuasa lagi!

Behind The Scene of our Daily Lives as Students

14 September 2009

buat practical lubrication system on HS 125.
Blog ni saja nak menunjukkan suasana practical kitorang kat sini, dan surprisingly semua orang photogenic pada hari tu







Proses sedang membuka Cowling (cover engine tu)



kepada mereka yang tak tahu, kapal terbang pun ade no. plate, macam kapal terbang ni, bermula dengan huruf N, maknanya kapal ni dari US. (kapal terbang Malaysia bermula dengan 9M/niner-mike)



Mock-up helicopter, tak tau model ape



Note the guys on the right are doing




Panoramic view of the hangar, dan juga suasana klas.
FYI, aku amik gamba ni time aku free je, bukannya aku tak wat kerja tau!

5 comments:

wani ezryl * said...

dinding bilik kaler biru nmpk artistik ^^

tangonovember said...

OHOHO!
Trimas!
BTW, dunding belah katil aku dah mula pudar sbab slalu gantung seluar kat situ...

Nadia said...

wtf aku ingat aku dah komen kat sini, cis. sori.

dinding belah katil aku dah mula pudar sbab slalu gantung seluar kat situ
-- LOLOLOLOLOLZ

oh gambar raya tak banyak post~ nanti aku ah yang post haha 8D

gambar korang cat bilik tu OBSCENE siot. saket mata aku.

awan kat Danga Bay tu cantek ahhh jelesss aaa best ke kat sana btw?

eh apsal ko tak dapat makan nasik beriyani tu LAGI? gila unlucky dowh. tapi in the end dapat RM10 tu ok ah kan? haha~ (10% dari RM100 tu = RM10 kan?)
eh gambar khemah cantek takde ke?

DAN -- http://3.bp.blogspot.com/_HWIdeh8a0JE/SuupsjNz0jI/AAAAAAAABKA/fuarDnYvAWE/s1600-h/100_6153.JPG & http://2.bp.blogspot.com/_HWIdeh8a0JE/Suusu_dt4ZI/AAAAAAAABKw/EhuJWH-lXO0/s1600-h/100_6166.JPG-- gambar-gambar tu serius membuatkan aku rasa budak kelas ko ramai yang JAMBU HAHAHAHA sila jangan bagitau mereka sekian makaseh.

tangonovember said...

Kepada Kakak:

- Its a LOL moment, I know

- Silalah post bebanyak

- Obscene ke?

- Awan time tu memang cantek abes! banyak giler amik gamba awan! TRIGGER HAPPY MAH!

- tak baloi kot 10 hinggit tu...

- tak dapat nak tengok gambar tu, 404 error? gamba yang mane tu?

Nadia said...

aa...gambar ke-2 & ke-6 dari bawah haha.